Over mij

Tijd om in het kort iets over ‘het gezicht achter’ Backspace Tekstredactie te vertellen. Want je wilt natuurlijk wel weten met wie je in zee gaat en aan wie je je teksten toevertrouwt.

Wie ben ik?

Ik ben Wilma Vos-de Graaff, getrouwd, moeder van een dochter (en een kat, telt dat ook?) en ik woon in het Brabantse Wijk en Aalburg. Mijn hele cv vind je vast niet nodig, maar even een korte opsomming: Gymnasiumdiploma behaald, opleiding toeristisch management gevolgd, au pair geweest in Frankrijk en daarna jarenlang in loondienst gewerkt bij achtereenvolgens twee reisbureaus en een verzekeringskantoor. Veel werkervaring opgedaan in verschillende functies en een heel leuke tijd gehad, maar … in 2014 een andere weg ingeslagen. Sindsdien ben ik mijn eigen baas en de trotse eigenaar van Backspace Tekstredactie.

 

 

Waarom tekstredactie?

Taal heeft altijd een rol gespeeld in mijn leven. Ik las graag, schreef graag en ook de genen – mijn vader was leraar Nederlands – zullen misschien een rol hebben gespeeld. Met een goed taalgevoel is het voor mij bijna een tweede natuur om fouten uit teksten te halen of een tekst te verbeteren. Noem het een afwijking – of iets vriendelijker: een uit de hand gelopen hobby – maar een tekst is voor mij pas af als hij foutloos is. Als alles goed klinkt en lekker loopt.

Zo’n vervelende taalverbeteraar?

Ik weet dat over mensen die anderen op hun taalfouten wijzen, wordt gezegd dat het vervelende mensen zijn. Ik hoop stiekem toch een uitzondering op die regel te zijn ;-). Ja, ik moet in mijn werk inderdaad mensen corrigeren, that’s part of the job. Maar ik ben zeker niet het type om negatieve kritiek te leveren, een tekst af te kraken of te ‘zwaaien met de rode pen’. Zo zit ik – gelukkig – niet in elkaar. Ik ga voor eerlijke, opbouwende feedback. Mijn doel is om mijn klanten oprecht te helpen en hen dankzij mijn verbeterpunten in hun tekst mooiere resultaten te laten boeken: een professionele uitstraling, een foutloze tekst, een aantrekkelijke boodschap voor hun doelgroep.

Ervaren, vakkundig en persoonlijk

Inmiddels heb ik al heel wat jaren ervaring in het corrigeren, redigeren, herschrijven én schrijven van teksten. Ik weet dat ik snel en nauwkeurig ben, met veel plezier en creativiteit werk en dat ik me voor iedere opdracht, van een klein artikel tot een groot project, 100% inzet. Ik houd van een persoonlijke aanpak en verdiep me graag in degene voor wie ik de opdracht uitvoer of het bedrijf waarvoor de tekst bestemd is. En mijn perfectionisme – in mijn dagelijkse leven best weleens lastig – komt in mijn werk juist heel goed van pas.

Mijn brede interesse in allerlei onderwerpen en de veelzijdigheid van de opdrachten die ik de afgelopen jaren heb mogen uitvoeren (kijk ook eens op de pagina Referenties wat mijn klanten hierover vertellen), maken mijn werk iedere dag weer anders en afwisselend.

Een goede tekst afleveren is soms schrappen en schaven. Mijn motto is dat een tekst pas écht af is als mijn opdrachtgever tevreden is en als ook op de laatste i dat spreekwoordelijke puntje staat.

Interesse?

Lijkt het je wat om een samenwerking aan te gaan? Bel, mail of app me eens voor een kennismakingsgesprek, een vrijblijvende offerte of een afspraak!

Vroonhoeve 10 | 4261 LE Wijk en Aalburg | info@backspacetekst.nl | 0649799095